Podium voor Roemeense Kunst, Cultuur en Wetenschap in Nederland, Culturele uitwisseling
 
 
 
 
1200px-Ateneul_Roman

Muziek | Enescu Reis – Enescu Festival Boekarest 2017

Enescu Festival Boekarest 11-15 september 2017 – DEZE REIS IS INMIDDELS VOLGEBOEKT 

 

Iedere 2 jaar, in 2017 voor de 23e keer, wordt in september in Boekarest ter nagedachtenis van de Roemeense componist George Enescu een internationaal muziekfestival georganiseerd, het George Enescu festival. Voor dit ruim 3 weken durende festival worden de beste musici ter wereld uitgenodigd.

 

Dit jaar, nu voor de 2e keer organiseren wij vanuit het Salon de Arte Carmen Sylva een reis voor vrienden naar Boekarest en het Enescu festival.

 

De reis: Naast het bijwonen van een aantal mooie concerten wordt voor deze 4-daagse reis een mooi dagprogramma opgenomen met daarin bezoeken aan een aantal  mooie plekjes in Boekarest en omgeving. Voor liefhebbers is het ook mogelijk om voor of na het concertdeel enkele dagen aan de reis toe te voegen om ook andere parels van Roemenië te ontdekken.

Concerten: Door de groeiende belangstelling bij met name buitenlandse muziekliefhebbers is het steeds moeilijker om aan kaarten te komen, de abonnementen voor dit jaar die begin december aangeboden werden waren binnen 10 minuten uitverkocht.

Boekarest: Boekarest is “Booming”. De laatste jaren is Boekarest enorm opgeknapt en ontwikkelt zich tot een moderne West-Europese stad en de grauwsluier wordt op sommige plaatsen definitief verruild voor strakke witte gevels. De historische wijk is jarenlang een bouwput geweest, nu loop je er over glazen platen en is een stuk Romeinse geschiedenis te zien. Het is heerlijk hier na een concert na te praten op een terrasje. Ook het “Volkspaleis”, met een inpandig museum voor moderne kunst is een bezoek meer dan waard. Boekarest, dat vroeger wel het “Parijs van het Oosten” werd genoemd, is een vrij “groene” stad met parken, pleinen en fonteinen, trendy en traditionele restaurants en er zijn veel gezellige terrasjes.

Aanmelden en bestelling concertkaarten:   Uitgebreide informatie en een overzicht van de concerten op verzoek verkrijgbaar via: info@carmensylva.nl

Bestelling tickets vóór 25 januari.

 

 

Reis september 2015 – Wij waren erbij met een groep bijzondere muziekliefhebbers.

Enescu reis 6enescu reis 5

 

 

 

Enescu reis 1 enenscu reis 7enescu reis 2

 

 

 

  
Copyright Carmen Sylva site map | terms of use
Carmen Sylva Foundation Romanian Cultural Centre Podium voor Roemeense Kunst, Cultuur en Wetenschap in Nederland, Culturele uitwisseling