Podium voor Roemeense Kunst, Cultuur en Wetenschap in Nederland, Culturele uitwisseling
 
 
 
 
enescu

Muziek | Enescu reis – Enescu Festival Boekarest 2019

Iedere 2 jaar wordt in september in Boekarest ter nagedachtenis van de Roemeense componist George Enescu een internationaal muziekfestival georganiseerd, het George Enescu festival. Het festival dat in 2019 voor de 24ste keer gehouden wordt is inmiddels uitgegroeid tot een van de meeste  toonaangevende muziek festival, met optredens van de beste orkesten en beste musici ter wereld.

 

Dit jaar, nu voor de 3e keer organiseren wij vanuit het Salon de Arte Carmen Sylva een reis voor vrienden naar Boekarest en het Enescu festival.

(volgeboekt)

 

De reis: Naast het bijwonen van een aantal mooie concerten wordt een mooi en interessant dagprogramma opgenomen met daarin bezoeken aan een aantal  mooie plekjes in Boekarest en omgeving en de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.

 

Boekarest: Boekarest is “Booming” en, zelfs voor de wereldreiziger een interessante bestemming geworden. De laatste jaren is Boekarest enorm in ontwikkeling en opgeknapt, op veel plaatsen is de grauwheid uit de communistische periode verdwenen en ontwikkeld de stad zich tot een moderne metropool, echter zonder de authenticiteit kwijt te raken. Boekarest is een groene stad met veel parken, brede boulevards met platanen lanen en prachtige 19de eeuw-se gebouwen. Een wandeling door de oudere deel van Boekarest in het oude-centrum en darbuiten laat een Boekarest zien die terecht ooit de naam van het kleine Parijs uit het Oosten kreeg. De grote diversiteit aan bouwstijlen en culturele invloeden en de geschiedenis hebben in de loop der tijd de stempel op de stad gezet. Naast prachtige gebouwen staan ook lelijke, zoals vele steden in een transitie periode laten zien.

Boekarest is een stad met een groot cultureel aanbod: muziek, theater, film, veel kunstgaleries, vol trendy en traditionele restaurants, veel gezellige terrasjes waar op de zomeravonden heel goed toeven is. Tijdens het festival in de buurt van de concertzalen kan het zo maar gebeuren dat je naast de meest beroemde musici ter wereld aan tafel zit.

 

Concerten: Door de groeiende belangstelling bij met name buitenlandse muziekliefhebbers is het steeds moeilijker om aan kaarten te komen, de abonnementen voor 2017 waren binnen 10 minuten uitverkocht en voor 2019 zijn deze zelfs via een loterij aangeboden.

 

Aansluitend rondreis Transsylvanie 3-8 september 2019

Voor liefhebbers is het ook mogelijk om na het concertdeel enkele dagen aan de reis toe te voegen om ook andere parels van Roemenië te ontdekken. In samenwerking met Romtour, een in Nederland gespecialiseerd reisbureau voor Roemenie hebben wij een korte reis voor Transsylvanie samengesteld.

 

Informatie en aanmelden:  Uitgebreide informatie en een overzicht van de concerten en de rondreis op verzoek verkrijgbaar via: info@carmensylva.nl

 

Enescu reis 2015 en 2017 : Deze reizen zijn een groot succes geweest.

Partners: Cuisine et Culture – www.cuisineculture.nl en Romtour:  www.romtour.nl

  
Copyright Carmen Sylva site map | terms of use
Carmen Sylva Foundation Romanian Cultural Centre Podium voor Roemeense Kunst, Cultuur en Wetenschap in Nederland, Culturele uitwisseling