Podium voor Roemeense Kunst, Cultuur en Wetenschap in Nederland, Culturele uitwisseling
 
 
 
 
cultuureisen

Cultuurreizen

Cultuur- en natuurreizen

Roemenië is begiftigd met een bijzondere natuur. Naast de Karpaten die in het midden van het land het landschap domineren en waar als enige plaats in Europa meer dan 5000 bruine beren rondlopen, zijn er ook bijzondere natuurreservaten, zoals de Donau Delta te vinden. Het land is verder rijk aan (zoute) meren, rivieren, heuvels en dalen, ware Toscaanse landschappen. Als één van de vele mijnen is de mijn van Salina Turda de laatste jaren een ware attractie geworden waar zelfs concerten georganiseerd worden, o.a. door Cadenzza Art Production Nederland.

Roemenië heeft ook een overweldigende culturele rijkdom. Naast de mooie Byzantijnse kloosters vol prachtige fresco’s, oude kastelen en historische steden zijn er ook veel oude tradities in ere gehouden evenals de bijzondere klederdracht die in bepaalde delen van het land nog steeds gedragen wordt.

Eens in twee jaar faciliteren wij de organisatie van een cultuur (natuur) reis met een speciaal thema. Informatie zal tijdig op onze website opgenomen worden.

 

MUZIEK 

Eens in twee jaar faciliteren wij graag in samenwerking met derden een Enescu reis tijdens het Enescu Festival in Boekarest, dat één keer in twee jaar plaatsvindt.Het Enescu festival is vanaf de start in 1958 een succes geweest en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal zeer gewaardeerd festival met deelname van zeer gerenommeerde orkesten en solisten van over de hele wereld, waaronder het Concertgebouworkest, dat in 2013 een zeer succesvol concert voor een enthousiast publiek verzorgde.

 

Enescu reis 2019: 31 Augustus – 8 september 2019

Enescu reis 2017: 11-15 september 2017

Enescu reis 2015 : 8 – 12 september 2015

Iedere 2 jaar, in 2017 voor de 23e keer, wordt in september in Boekarest ter nagedachtenis van de Roemeense componist George Enescu een internationaal muziekfestival georganiseerd, het George Enescu festival. Voor dit ruim 3 weken durende festival worden de beste musici ter wereld uitgenodigd. Dit jaar, nu voor de 2e keer organiseren wij vanuit het Salon de Arte Carmen Sylva een reis voor vrienden naar Boekarest en het Enescu festival.

De reis: Naast het bijwonen van een aantal mooie concerten wordt voor deze 4-daagse reis een mooi dagprogramma opgenomen met daarin bezoeken aan een aantal  mooie plekjes in Boekarest en omgeving. Voor liefhebbers is het ook mogelijk om voor of na het concertdeel enkele dagen aan de reis toe te voegen om ook andere parels van Roemenië te ontdekken.

Concerten: Door de groeiende belangstelling bij met name buitenlandse muziekliefhebbers is het steeds moeilijker om aan kaarten te komen, de abonnementen voor dit jaar die begin december aangeboden werden waren binnen 10 minuten uitverkocht.

Boekarest: Boekarest is “Booming”. De laatste jaren is Boekarest enorm opgeknapt en ontwikkelt zich tot een moderne West-Europese stad en de grauwsluier wordt op sommige plaatsen definitief verruild voor strakke witte gevels. De historische wijk is jarenlang een bouwput geweest, nu loop je er over glazen platen en is een stuk Romeinse geschiedenis te zien. Het is heerlijk hier na een concert na te praten op een terrasje. Ook het “Volkspaleis”, met een inpandig museum voor moderne kunst is een bezoek meer dan waard. Boekarest, dat vroeger wel het “Parijs van het Oosten” werd genoemd, is een vrij “groene” stad met parken, pleinen en fonteinen, trendy en traditionele restaurants en er zijn veel gezellige terrasjes.

Aanmelden en bestelling concertkaarten:   Uitgebreide informatie en een overzicht van de concerten op verzoek verkrijgbaar via: info@carmensylva.nl

Partners: Cuisine et Culture – www.cuisineculture.nl / www.romtour.nl

Voor inschrijving en informatie: info@carmensylva.nl

 

George Enescu Festival, Source: news.ro

George Enescu Festival, Source: news.ro

  

  
Copyright Carmen Sylva site map | terms of use
Carmen Sylva Foundation Romanian Cultural Centre Podium voor Roemeense Kunst, Cultuur en Wetenschap in Nederland, Culturele uitwisseling