Podium voor Roemeense Kunst, Cultuur en Wetenschap in Nederland, Culturele uitwisseling
 
 
 
 
foto nausicaa marbe - 6 maart 2022

Literaire Salon – Wachten op het Westen met Nasuciaa Marbe

Wachten op het Westen – het nieuwste boek van Nausicaa Marbe

Zondag 6 maart 14.00-15.00 – Online  / Aanmelden via info@carmensylva.nl

 

Wij zijn zeer verheugd om het nieuwe literaire jaar in te luiden met een presentatie van het nieuwste boek van Nausicaa Marbe.

Wachten op het Westen, dat in januari j.l. verscheen, mocht direct op veel aandacht van de media rekenen en het boek bracht de auteur langs vele radio en tv-podia. “Is er geen koffie meer”? De eerste zin van het boek. Het is begin 2020 toen Corona haar intrede deed en een periode van onzekerheid, angst en schaarste deed ontstaan. Een en ander bracht bij Nausicaa Marbe herinneringen uit haar jonge jaren in communistisch Roemenië, waarin zij tot haar 19de geleefd heeft, naar boven. Ze scheef een bijzonder, indringend boek hierover.

Wachten op het Westen is een persoonlijk verhaal over opgroeien achter het ijzeren gordijn, onder absurde regels, waarin een kind dat opgroeit in een kunstzinnig milieu – haar moeder was een beroemde componiste, haar vader een schrijver – op eigen manier, op jonge leeftijd een politiek bewustzijn ontwikkelt en blijft verlangen naar vrijheid, openheid en eerlijkheid en naar het Westen. Het boek, met een autobiografisch karakter, boeit niet alleen door het bijzondere verhaal maar ook door het prachtige taalgebruik.  ISBN  978 90 446 4728, uitgeverij Prometheus en E-book: ISBN 978 90 446 4297 Uitgeverij: Prometheus, is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel (online bestellen).

Nausicaa Marbe (Boekarest, 1963) is schrijver, columnist en journalist. Wachten op het Westen is haar vijfde boek. Eerder verschenen, Mândraga, die werd bekroond met het Charlotte Köhler Stipendium, Smeergeld, Kader Lulu Moses en ik, Moldavische kokkin. Nausicaa Marbe was zeven jaar columnist voor de Volkskrant en schrijft sinds 2013 een wekelijkse column voor De Telegraaf.

Deelname: Na aanmelding wordt een link gestuurd om te kunnen inloggen.
Taal: Nederlands
Kosten: deelname is vrij, een vrijwillige bijdrage voor onze Boeken en schrijversfonds wordt op prijs gesteld.

Wij kijken er naar uit om elkaar weer te zien/horen online en hopelijk binnenkort weer op locatie.

https://www.facebook.com/events/687369319340377/?ref=newsfeed

 

  
Copyright Carmen Sylva site map | terms of use
Carmen Sylva Foundation Romanian Cultural Centre Podium voor Roemeense Kunst, Cultuur en Wetenschap in Nederland, Culturele uitwisseling